​Separatkloakering reducerer risikoen for oversvømmelse

Risikoen for oversvømmelse i hjemmet reduceres, hvis afledningen fra regn- og spildevand adskilles. Dette kaldes for separatkloakering. Igennem de sidste par år har der været en del større regnvejrsdage, der har resulteret i oversvømmelse af mange kældre, fordi kloakken ikke har kunnet klare den ekstra belastning.


Dette problem kan vi afhjælpe med separatkloakering, således regnvandet bliver sendt videre i sin egen kloak. Dermed nedsættes den mængde vand, som kloakken skal håndtere, og dermed minimeres risikoen for overbelastning af kloakken og en eventuel, eller ligefrem potentiel oversvømmelse i hjemmet.


Der findes en lang række andre fordele:

Udover at nedsætte risikoen for oversvømmelse i private hjem, har separatkloakering flere andre fordele, herunder at:

  • reducere forurening af søer og vandløb
  • reducere oversvømmelse af veje
  • reducere kontakt mellem spildevand og mennesker


Desuden reducerer en separatkloakering også forekomsten af rotter i kloakken, eftersom kloakken ikke vil blive oversvømmet så ofte. Dertil kommer, at det rene regnvand kan indsamles og bruges optimalt, uden det skal renses for snavset og bakteriefyldt spildevand.

Hvordan ved jeg, om mit hus allerede har separatkloakering?

Hos Hovborg Kloakservice ApS vi kan hjælpe dig med at finde ud af, om dit hus allerede har separatkloakering, og hvis huset ikke har denne form for kloakering, kan vi rådgive og vejlede dig omkring dine muligheder for effektiv opsamling af regnvand.


Alle kommuner er ved at indføre separatkloakering, og såfremt dit område i for eksempel Kolding, Varde eller Esbjerg er forberedt til separatkloakering, kan vi etablere det i dit hus. Når vi har fuldført arbejdet, får du en kloakmestererklæring, som du skal bruge til at dokumentere, at dit hus har fået etableret separatkloakering.


Hvad koster separatkloakering?

Kontakt os på telefon 20 33 60 26, hvis du ønsker en pris på separatkloakering, eller hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder.​

Skal vi ringe dig op?

Har du spørgsmål til priser, opgaver eller brug for et uforpligtende tilbud, så udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt